Giveaway Saya Sayang Adik by mama Ilah Fazilah

Thursday, July 22, 2010 Labels: ,



Ape perlu korang buat?

1.  Korang perlu (ala2 paksa rela lah ye) jadi follower blog Mama Ilah Fazilah ini...dah follow dah..id :gewecun

2. Sila letak blog Mama Ilah Fazilah ni dlm senarai bloglist korang okeh.... -bereh..dah letak

3. Buat 1 n3 utk contest GA ni dan sila tepek banner di atas dgn tajuk "Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah" dan linkkan ke http://mamailahfazilah.blogspot.com/-dah buat

4. Letak sekeping gambar yang menunjukkan kasih sayang abang/kakak pada pada adiknyer (sekeping udah le)... dan nama org dlam gmbar tu beserta  umor mereka...


 
 nama abg:hiro (4yrs)
nama adik:hannah(2yrs)


hiro and hannah di ber nama chica..chocka..boom..boom...dua2 nie anak mama hannah tp dua2 x sama ..maksud x sma tu ..mmg berlainan..

seorg boy..seorg gerl
seorg putih..seorg x cerah
seorg rambut curly..seorg rambut lurus
seorg suka kemas..seorg suka sepahkan
seorg yg cool..seorg yg manja giler
seorg suka main games..seorg suka menulis
seorg mata sepet..seorg mata besar skit
seorg makan bersuap lagi..seorg yg suka makan sendiri
seorg yg dengar ckp mak..seorg yg x makan saman
seorg yg suka channel 616..seorg yg suka channel 613
seorg yg lasak..seorg yg very gerliiiiii
seorg yg suka jumping..seorg yg suka dancing n menyanyi
seorg yg suka perah otak selagi x settle masalah akan cuba settlekan..seorg yg x berapa suka perah otak lagi(maybe dia kecik lagi)
seorg yg suka makan mee/spageti..seorg yg suka makan nasi n mee
 
 
walaupun x sama dari segi rupa,perangai.tp si hiro nie akan alert benda yg berkaitan ngan adik dia si hannah..especially kalau hannah nangis..nanti dia akan try pujuk..bukan dengan ckp baby stop nangis tp  dia akan buat dengan cara buat lawak cam buat2 jatuh lah..buat lawak ala2 cartoon(pasal derong nie banyak tengok cartoon)..hihi..tp kalau cara tu x berkesan last hiro pun akan nangis sama jugak..so lawak for me lah..hihih..pastu kalau bila deorg ngah main sama lak..let's say kalau hannah nak main ngan mainan kat tangan hiro..lepas tu hiro akan mengalah..dia akan kasi hannah main..pastu bila hannah x nak ambik(konon2 merajuk) hiro akan frust ..dia akan sedih yg amat..hihi.  so far sepanjang saya jaga deorg x pernah tengok lagi deorg berebut mainan..hihi..
luculah deorng....layan perangai deorg macam nie yg buat saya rasa puas hati..berenti keje demi menjaga anak..hihih
 
5. Cerita pengalaman /kisah kasih sayang yang korang xboleh lupakan yang menyentuh jiwa....(xsemesti berdasarkan gambar tu... tp ape2 saja cerita tentang yg menunjukkan kasih sayang mereka.. owh...xsabar nak dgr kisah korang...)-dah citer dah kat atas tu

6. Dah siap sila tinggalkan penyertaan korang dlm komen kat sini ye.. dah tinggalakn jejak

7. oh ye... sila tepek benner kat sidebar korang jugak ye... dah tepek dah

8. Jgn lupa war-warkan pada kengkawan lain utk join contest ni...

 
jadi... cepat2.... meh join... hadiah sgt menarik..


so kepada sesiapa yg nak join leh clik kat sini

4 comments:

Iela Fazielah said...

gewecun... sgt comey anak2 mu.. sgt suka bc kisah mereka tu...sungguh complete hidupkan.. respect sbb sggp berhenti keje jaga anak... so... gud luck!!!

gewecun said...

thanks Iela Fazielah..hihi..best kan jaga anak..tp kdg bila deorng wat feel mmg tension gak.hihi

but nway thanks coz accept my application...hihi

Momma Mia said...

best jer citer ur hiro tuh
good luck sis

gewecun said...

thanks momma mia..:=)

Thursday, July 22, 2010

Giveaway Saya Sayang Adik by mama Ilah Fazilah



Ape perlu korang buat?

1.  Korang perlu (ala2 paksa rela lah ye) jadi follower blog Mama Ilah Fazilah ini...dah follow dah..id :gewecun

2. Sila letak blog Mama Ilah Fazilah ni dlm senarai bloglist korang okeh.... -bereh..dah letak

3. Buat 1 n3 utk contest GA ni dan sila tepek banner di atas dgn tajuk "Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah" dan linkkan ke http://mamailahfazilah.blogspot.com/-dah buat

4. Letak sekeping gambar yang menunjukkan kasih sayang abang/kakak pada pada adiknyer (sekeping udah le)... dan nama org dlam gmbar tu beserta  umor mereka...


 
 nama abg:hiro (4yrs)
nama adik:hannah(2yrs)


hiro and hannah di ber nama chica..chocka..boom..boom...dua2 nie anak mama hannah tp dua2 x sama ..maksud x sma tu ..mmg berlainan..

seorg boy..seorg gerl
seorg putih..seorg x cerah
seorg rambut curly..seorg rambut lurus
seorg suka kemas..seorg suka sepahkan
seorg yg cool..seorg yg manja giler
seorg suka main games..seorg suka menulis
seorg mata sepet..seorg mata besar skit
seorg makan bersuap lagi..seorg yg suka makan sendiri
seorg yg dengar ckp mak..seorg yg x makan saman
seorg yg suka channel 616..seorg yg suka channel 613
seorg yg lasak..seorg yg very gerliiiiii
seorg yg suka jumping..seorg yg suka dancing n menyanyi
seorg yg suka perah otak selagi x settle masalah akan cuba settlekan..seorg yg x berapa suka perah otak lagi(maybe dia kecik lagi)
seorg yg suka makan mee/spageti..seorg yg suka makan nasi n mee
 
 
walaupun x sama dari segi rupa,perangai.tp si hiro nie akan alert benda yg berkaitan ngan adik dia si hannah..especially kalau hannah nangis..nanti dia akan try pujuk..bukan dengan ckp baby stop nangis tp  dia akan buat dengan cara buat lawak cam buat2 jatuh lah..buat lawak ala2 cartoon(pasal derong nie banyak tengok cartoon)..hihi..tp kalau cara tu x berkesan last hiro pun akan nangis sama jugak..so lawak for me lah..hihih..pastu kalau bila deorg ngah main sama lak..let's say kalau hannah nak main ngan mainan kat tangan hiro..lepas tu hiro akan mengalah..dia akan kasi hannah main..pastu bila hannah x nak ambik(konon2 merajuk) hiro akan frust ..dia akan sedih yg amat..hihi.  so far sepanjang saya jaga deorg x pernah tengok lagi deorg berebut mainan..hihi..
luculah deorng....layan perangai deorg macam nie yg buat saya rasa puas hati..berenti keje demi menjaga anak..hihih
 
5. Cerita pengalaman /kisah kasih sayang yang korang xboleh lupakan yang menyentuh jiwa....(xsemesti berdasarkan gambar tu... tp ape2 saja cerita tentang yg menunjukkan kasih sayang mereka.. owh...xsabar nak dgr kisah korang...)-dah citer dah kat atas tu

6. Dah siap sila tinggalkan penyertaan korang dlm komen kat sini ye.. dah tinggalakn jejak

7. oh ye... sila tepek benner kat sidebar korang jugak ye... dah tepek dah

8. Jgn lupa war-warkan pada kengkawan lain utk join contest ni...

 
jadi... cepat2.... meh join... hadiah sgt menarik..


so kepada sesiapa yg nak join leh clik kat sini

4 comments:

Iela Fazielah said...

gewecun... sgt comey anak2 mu.. sgt suka bc kisah mereka tu...sungguh complete hidupkan.. respect sbb sggp berhenti keje jaga anak... so... gud luck!!!

gewecun said...

thanks Iela Fazielah..hihi..best kan jaga anak..tp kdg bila deorng wat feel mmg tension gak.hihi

but nway thanks coz accept my application...hihi

Momma Mia said...

best jer citer ur hiro tuh
good luck sis

gewecun said...

thanks momma mia..:=)